T-shirts

Fairtrade en duurzaam

€ 19,50

5 kleuren: wit, grijs, roze, donkerblauw, korenblauw

4 maten: S, M, L en XL

 

 

De  T-shirt zijn gemaakt in het familiebedrijf Inner Reflection. Inner Reflection is gevestigd in Pondicherry, India. Aan het hoofd van dit Fair Trade bedrijf staat Riaz. Riaz ontwikkelt samen met een ontwerper producten die heel goed bij verschillende niet-Indiase markten passen en zo ontstaan producten die ook ons Nederlanders erg aanspreken.

 

Bij Inner Reflection werken vier kleermakers die tassen, sieraden van textiel en kleding maken voor de Nederlandse markt. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met stoffen die in andere Fair Trade producentengroepen zijn gemaakt. De fournituren, zoals garen, knopen en verstevigingsmateriaal, worden op de lokale markt ingekocht.

 

In het bedrijf is een goed sociaal klimaat: werknemers, zowel mannen als vrouwen, voelen zich er veilig en gehoord, ze verdienen een fair loon en krijgen extra ondersteuning bij bijvoorbeeld ziekte of een overlijden in de familie. Er wordt gewerkt met degelijke en veilige machines.

 

De producten van Inner Reflection worden in Nederland geïmporteerd via Fair Gift en verkocht onder andere door Sari Fair Fashion in Oene.