unstnijverheid in Wereldwinkel Eerbeek

In de winkel treft u een telkens wisselende collectie kunstnijverheid aan. Deze collectie wordt ingekocht bij verschillende importeurs van Fair Trade artikelen. Eén van die importeurs is GoneArty.

 

Gone Arty is voortgekomen uit en maakt deel uit van stichting Vhufuli Art. José Verweij-Hoogendijk richtte de stichting in 1998 op om kleinschalige producenten in Zimbabwe, Swaziland en Zuid Afrika bestaanszekerheid te bieden. Inmiddels is Gone Arty uitgegroeid tot een volwaardig importeur van kunst- en gebruiksproducten uit Zuidelijk Afrika.

 

Een aantal keer per jaar bezoekt Verweij alle producenten die bij Gone Arty zijn aangesloten. Op die manier is een professionele band opgebouwd die blijkt uit de prettige, maar vooral langdurige samenwerking. Door vanuit Nederland te investeren in ateliers en werkplaatsen ter plaatse, wordt bovendien de hoge kwaliteit van de producten gewaarborgd.

 

Gone Arty is aangesloten bij FairPlaza B.V. in Culemborg en TICA te Aalsmeer. De stichting is lid van de World Fair Trade Organisation (WFTO) en staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel. Het doel is daarom een gelijkwaardig partnerschap te bereiken tussen alle schakels: producenten, importeurs, winkels en consument.

 

LEES MEER over GoneArty.

 

 

VIOOLSPELER

 

Dit beeldje is door GoneArty ingekocht bij één van de producenten uit Zimbabwe waar zij een vaste handelsrelatie mee heeft. Dit beeldje is gemaakt van steen en afvalmetaal.