EXPOSITIES IN DE WERELDWINKEL GALERIE

 

 

 

Dagmar’s Sculpturen: Beelden & Emotie

 

 

Dagmar Schneider bijt het spits af van het expositiejaar 2018 van Wereldwinkel Eerbeek met het tentoonstellen van haar sculpturen.
Op zaterdag 13 januari 2018 vond de opening plaats van haar expositie ‘Beelden & Emotie’. Iedereen is van harte welkom om tijdens de reguliere openingstijden van de winkel kennis te maken met het werk van Dagmar. Adres: Stuijvenburchstraat 99, Eerbeek.

 

Dagmar Schneider is veelzijdig. Eigenaar van Dagmar’s Haarstudio, Jazz Singer en Beeldhouwer. De vruchten van laatstgenoemde vaardigheid toont zij graag aan het publiek in Eerbeek en omgeving. In de Wereldwinkel Galerie krijgt zij daartoe een podium.
Beeldhouwen is voor Dagmar een proces van weghalen en loslaten, van diepgang en voelen, van glad maken en verzachten, van oppoetsen en stralen. Het is voor haar: ‘zichtbaar maken wat er is’ (eerst nog verborgen in de steen).

 

Dertien jaar geleden begon voor haar de ontdekking van het beeldhouwen:
bij Gera Buter in Laag Soeren. Zij heeft zich sindsdien aanhoudend bekwaamd, in Nederland maar ook in Italië (marmer) en Zimbabwe.
Zowel in haar beroep als in haar hobby’s creëert Dagmar met haar handen en haar stem Beelden & Emotie.

BEELDHOUWEN

Is zichtbaar maken wat er is.

Een proces

van weghalen en loslaten,
van diepgang en voelen,
van glad maken en verzachten,
van oppoetsen en stralen.

Ik nodig je uit
voor een ontdekkingsreis
naar jezelf.
        

 


 

 

Hennie Schraa: Indrukwekkende Gezichten

 

Op zaterdag 7 oktober 2017 is de expositie van het werk van Hennie Schraa, uit Beekbergen, geopend. Zij presenteert haar werk onder de titel: ‘Indrukwekkende Gezichten….’. Het is de eerste keer dat haar werken officieel worden getoond. Locatie: Galerie Wereldwinkel Eerbeek, Stuijvenburchstraat 99. ‘Indrukwekkende Gezichten….’ is tijdens de normale openingstijden van de Wereldwinkel te bezichtigen. VRIJ ENTREE!

 

Hennie Schraa tekent en schildert van jongs af aan, het zit in haar bloed kun je zeggen.

Zij heeft lang schilderles gekregen van Elly Bos en de laatste jaren schildert Hennie onder leiding van Carel Velthoen uit Lieren. De schilderstijl van Hennie is puur en realistisch.

Het liefst portretteert zij mensen, kinderen en dieren uit diverse culturen, in hun eigen omgeving. Het is voor haar belangrijk om het gevoel, de emotie van haar onderwerp op een goede manier tot uitdrukking te brengen in haar werk. De uitdrukking in de gezichten van mensen en kinderen of koppen van dieren is veelzeggend en indrukwekkend.

Het thema van haar expositie zegt dit noeens beknopt.

 

Enkele van haar tentoongestelde werken zijn ook bijzonder kleurrijk, expressionistische werken.

 

 


 

Marloes Hakkenbroek en Liesbeth Pieterse: Duo Expositie Vanuit de Dieren

 

Op zaterdag 29 juli is de duo expositie ‘VANUIT DE DIEREN’ geopend. 

 

De expositie van Marloes Hakkenbroek en Liesbeth Pieterse is een gezamenlijke activiteit van twee kunstenaars die samen op de Kiboe in Eerbeek werken. De Kiboe is de ontmoetingsplaats geweest voor de inspiratie van de werken van Marloes.

Liesbeth wordt geïnspireerd door het werk dat zij doet met kinderen op haar eigen bedrijf in Drempt en bij Kiboe. De werken die de kunstenaars in de expositie laten zien zijn ontstaan door en gericht op mensen met een hooggevoeligheid. Door het werken met dieren kunnen zij zich ontplooien. Vandaar: ‘vanuit de dieren’. 

Marloes werkt graag met sprekende kleuren, kleuren die elkaar aanvullen. Zij werkt vanuit een verhaal of situatie in haar hoofd. Zij geniet van de ruimte, het gedrag van dieren en de verantwoordelijkheid die zij voor de dieren heeft. Zij observeert de dieren graag van dichtbij en dat vertaalt zich in haar werk.

Liesbeth Pieterse is illustrator, schrijver, kunstschilder en begeleidt kinderen met een hooggevoeligheid. Zij heeft een eigen galerie ‘de Witte Hemel’ in Drempt en volgt de lijn en lessen via de Klassieke Academie te Groningen. Haar werk in deze duo expositie zijn tekenprints van haar boek ‘Mocha’, het hondje dat weer kleur kreeg. Dit boek is geschreven voor kinderen die via hulphonden gecoacht worden. Het boek biedt een ingang voor gesprekken over diverse thema’s zoals ‘zelfvertrouwen’, ‘ontmoetingen’, ‘erbij horen’, ‘eenzaamheid’, ‘vertrouwen’ enzovoort. De voorlezer wordt zo geholpen een waardevol gesprek te laten ontstaan.

 


 

 

Milly van den Berg van Saparoea - Oudraad

 

 

Milly van den Berg van Saparoea-Oudraad is geboren in 1948.
Zij is van jongs af aan bezig geweest met tekenen, "kleien" en handwerken.
In de loop van de tijd heeft zij vele cursussen gevolgd. Onder andere een LO-opleiding textiele werkvormen, kadercursus Hindelooper schilderwerk, diverse cursussen schilderen met olieverf en acryl.
Vanaf eind jaren '70 heeft zij zelf vele cursussen Hindelooper schilderwerk gegeven, zowel voor Volksuniversiteiten in Wageningen, Ede en Arnhem als bij mensen thuis.
Na verloop van tijd (in de jaren '90) groeide de wens om ook “gewoon” te schilderen en is zij een cursus gaan volgen.

 

Milly: "Met olieverf werken vond ik altijd het prettigst en daar ben ik de eerste jaren vooral mee verder gegaan. In mijn olieverfschilderijen probeer ik altijd een impressie te geven van een onderwerp dat me aansprak op vakantie, in de tuin, of tijdens het wandelen. Ik maak foto's en werk sommige daarvan thuis uit en probeer daarin uit te drukken wat me oorspronkelijk zo aansprak."

 

In Brummen is Milly aangesloten bij de schildersclub van Marietje Breukink. Verder schildert zij met een klein groepje bij Marijke Terbeek in Eefde. Daar wordt gewerkt met acrylverf. Milly: "Het heeft me wel enige tijd gekost om daarmee te leren omgaan."
Per avond bedenkt Marijke een onderwerp, vaak naar aanleiding van een tentoonstelling die zij gezien heeft, of een foto, of een schilderij dat haar aansprak. Zij stimuleert de cursisten om daar een eigen kunstwerk van te maken. Zo maken zij kennis met verschillende technieken.
Milly: "Met acrylverf schilder ik vrijer en sneller dan met olieverf.
Kleur en sfeer zijn erg belangrijk voor me.
Uit praktische overwegingen schilder ik vaak op papier. Om het resultaat op te kunnen hangen plak ik het op een plaat MDF, waarna het eventueel ingelijst kan worden.
Ik schilder het liefst landschappen en bloemen, vaak naar aanleiding van foto's die ik zelf gemaakt heb, soms uit het hoofd.
Een enkele keer schilder ik een bestaand schilderij(tje) na, vooral om te oefenen."

 

                   

 


 

 

Analies Martin: Aarde en Vuur

 

 

 


 

 

Lisette Derickx, Mariejosee van den Heuvell, Bea Hoogland en Lonneke Sevenster: Kunst & Quilts

 

 

 


 

 

Docenten School voor Ambacht & Kunst ‘Boulevard Magenta’: Papierwerk

 

 

 


 

 

Warempel en ActiviOn: Up-Art

 

 

 


 

 

Leo Veldkamp: Stilleven Uitgelicht

 

 

 


 

 

Ans van Breda: Wereldkinderen