Wonen

Wij verkopen vele bijzondere kunstnijverheid waarmee je je huis kunt verfraaien!

Een greep uit onze steeds wisselende en vaak unieke collectie:

 

MOZAÏKSCHAAL UIT BALI

 

Als grondstof voor deze schaal werd "tanah lempung" gebruikt, een soort klei. Na het bakproces worden de schalen ingelegd met een mozaïek van stukjes glas. Eerst worden de glasplaten geverfd in diverse kleuren en daarna gesneden. Dit vereist grote vakmanschap. Door het glas in allerlei patronen aan te brengen, ontstaat steeds een ander effect. Elke schaal is daarom qua uitstraling verschillend en uniek.

  

 

 

WIEROOK

 

Wierookstokjes zijn dunne gespleten bamboehoutjes met daar omheen een mengsel van houtskool en de gemalen bast van een exotische boom die als kleefstof dienst doet en voor de geur nog houtpoeders, etherische en parfum oliën en balsems. Na toevoeging van water vormt dit mengsel door de kleefstoffen, een soort deeg of pasta. Dit deeg wordt met de hand om het bamboe stokje gerold, waarna de stokjes in de schaduw gedroogd worden.

 

Onze bloemenwierook is speciaal ontwikkeld voor onze neus en voor gebruik in onze (gesloten) huizen. De Moeder’s Gouden Geuren en Mira Wierook zijn natuurvriendelijk en handmatig gemaakt en daarom natuurlijk en bijzonder zacht van geur. De geuren hebben een heerlijke nageur en blijven nooit lang hangen. En natuurlijk: de makers hebben er een goede prijs voor gekregen!

 

 

 

 

CAPIZ UIT DE FILIPPIJNEN

Capiz is een platte, oesterachtige schelp, die in grote hoeveelheden voorkomt in de wateren rond de Filippijnse eilanden. De schelp is vrij rond en plat. In de Spaanse koloniale tijd werden de schelpen door hun lichtdoorlatend karakter vooral gebruikt voor ramen in huizen. Wij verkopen er bijvoorbeeld waxinelichthouders van.

 

Deze waxinelichthouders hebben de vorm van een lotus bloem.De lotusbloem is een waterplant met roze bloemen. De plant wortelt in een moerasachtige bodem, maar de bladeren en de bloemen zien er nooit modderig uit. Daarom is de lotus in het hindoeïsme en het boeddhisme een symbool van zuiverheid.

 

 

 

YOGI MAN

Als je het beeld van de Yogiman voor het eerst bekijkt, zie je een man met het hoofd in de handen, triest en in zichzelf gekeerd. Wanneer je beter kijk zie je een lachend gezicht. Zijn hoofd wordt dan zijn neus, zijn handen vormen zijn tanden en de oren geven zijn ogen weer. Zo krijg je de gelukkige Yogi te zien, die door middel van meditatie in contact is gekomen met zijn innerlijke vrede en geluk.

De achterkant van de Yogiman vormt zijn hart, dat symbool staat voor de bron van alle energie, leven en kracht.

Bekijk je de Yogiman van de zijkant, dan vormen zijn armen een ongeboren kind, een foetus. Dit staat symbool voor nieuw leven en zuiverheid

 

BLIK UIT MADAGASCAR

Dit product is gemaakt uit restmaterialen zoals blik. Het blik is met name door de toeristen in Madagascar achter gelaten. De creatieve producenten van dit kunstzinnig vormgegeven product wonen in diverse dorpen in Madagascar. Per dorp maakt men andere producten. Van oorsprong zijn de producenten landbouwers. De meeste betrokken gezinnen gebruiken de inkomsten als investeringen in de landbouw, zoals: aankoop van rijstvelden en trekdieren, opzetten van varkens- en kippenstallen. Bovendien geeft dit inkomen hen de mogelijkheid om een aantal belangrijke uitgaven (onderwijs, kleding, huisvesting) te kunnen blijven dragen.

RECYCLED GLAS UIT VIETNAM

Dit glaswerk is gemaakt van gebroken glas, hoofdzakelijk flessen. In oliegestookte bakstenen ovens wordt het glas gesmolten. Bij het stoken gebruiken de glasmakers geen thermometer, maar ze beoordelen op het oog hoe het glas smelt.

Het glasservies en de vazen worden geblazen en de kleine gebruiksvoorwerpen als kaarsenstandaards worden geperst. Soms wordt het glas gematteerd. Dit gebeurt door het te zandstralen. Op deze manier kunnen ook motieven worden aangebracht.

Het glas maken is een traditionele handnijverheid en één van de weinige mogelijkheden voor ongeschoolde mensen om in hun onderhoud te voorzien.

KISII-STEEN UIT KENIA

Dwars door het grillige landschap van Tabaka (West-Kenia) lopen de Kisii-aders. Kisii is een zeepsteensoort die verder nergens ter wereld wordt aangetroffen. De zeepsteen ligt dicht aan de oppervlakte en is daardoor gemakkelijk te delven.

 

Mannen hakken met grote houwelen de brokken uit de bodem. De bewerking van de zeepsteen gebeurt meestal thuis. De mannen en jongens doen het grove werk. De vrouwen en kinderen polijsten de voorwerpen.

 

 

 

KAARSEN UIT SWAZILAND

Deze prachtige kaarsen zijn handgemaakt: eerst wordt zachte was in een vorm gekneed en daarom heen plakt men repen gekleurde, harde was. Deze repen zijn dan al voorzien van de bloemen- of dierenprints, geometrische figuren of authentieke symbolen.

Tip: de eerste keer dat de kaars wordt aangestoken, deze na een half uur doven en de was eruit gieten. Dán is de kaars écht klaar voor gebruik. Omdat alleen de zachte was opbrandt, blijft de buitenkant van harde was in tact. Met een waxinelichtje erin verspreidt ze nog steeds Light from Africa.

 

     DIKBUIK BOEDDHA

     De vrolijke Boeddha staat voor de onbezorgde gelukzaligheid die ieder deelachtig

     wordt die zijn eigen ware aard, de “Boeddha in zichzelf” heeft gevonden.

 

     BETEKENIS DIKBUIK BOEDDHA:

     Aan zijn lange oorlellen kun je zien dat Boeddha van adel is.

     Vaak heeft hij de volgende attributen:

     -ketting = boeddhistisch gebedssnoer

     -goudklomp = financieel geluk

     -parel= schoonheid en gezondheid

     -mantel= biedt bescherming

     Plaats het beeld met zijn gezicht naar de deur, zodat iedereen die deze ruimte

     binnenkomt, geluk en welkom wordt gewenst.

 

 

BOEDDHA BEELDEN

Wij verkopen Boeddha beelden van diverse materialen, groottes en prijsklassen.

Ambachtelijk handwerk van producenten uit Indonesië

 

BETEKENIS BOEDDHA BEELD

Lange oorlellen:

Een Boeddha heeft lange oorlellen, veroorzaakt door het dragen van zware oorsieraden, als teken van zijn Koninklijke afkomst.

Strakke haarknot:

Boeddha draagt zijn haar in een strakke knot met krullen. Dat staat symbool voor zijn grote inzicht en wijsheid.

Ogen gesloten:

Boeddha heeft zijn ogen gesloten, als teken van de meditatiehouding